De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst

Biografie Maarten Oversier

Echo’s van onverwerkt trauma uit ons verleden, zelfs vorige levens, bezorgen de moderne mens fysieke, psychische of emotionele klachten. Het is een gegeven dat enorm aan terrein wint nu mensen steeds bewuster worden. Maar wat zijn nou eigenlijk de oorzaken van deze opgelopen traumata?
In de ruim 25 jaren dat reïncarnatie- en regressietherapeut Maarten A. Oversier cliënten in zijn praktijk behandelt, ontdekte hij dat de bron eigenlijk altijd te vinden is binnen drie specifieke historische domeinen. Schokkende en daardoor vaak verdrongen ervaringen van voorouders, de hel van de twee wereldoorlogen, begin 19e eeuw, en de dubieuze normen en eisen van de machtige katholieke kerk. Achter deze invloeden doemt het decor op van een grootschalig plan de mensheid te knechten, blijkt uit de ervaringen van duizenden cliënten. Het is echter een kwestie van tijd tot zal blijken dat de levenskracht van aardbewoners uiteindelijk niet blijvend te controleren en beteugelen is. Er zijn grote veranderingen gaande en juist daarom zijn er nu zoveel mensen in incarnatie.

 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Maarten A. Oversier uit hoe de invloed van vorige levens, voorouders, oorlog en kerk onverbiddelijk doorsijpelt naar het heden. Maar ook hoe de pijn verwerkt kan worden zodat klachten verminderen of verdwijnen. Hij zegt: ‘De meest waardevolle ontdekkingen doet degene die de gebaande paden verlaat.’

Noodlottige ongelukken, onderdrukking, misbruik, extreme armoede, verraad en gedwongen abortussen. Alles komt voorbij. Gewonde soldaten, verstopte Joodse kinderen, doorgedraaide machtswellustelingen en valse kerkvaders; de beeldend en levendig opgetekende praktijkvoorbeelden lezen soms als een spannend filmscenario. Vervlochten met de verslagleggingen van cliënten die hun opzienbarende herstelverhalen vertellen, staat Bestaansrecht garant voor een aangrijpend leesavontuur dat het wereldbeeld van de lezer zou kunnen transformeren. De kans is groot dat hij wordt geraakt omdat hij persoonlijke thema’s uit zijn eigen familie en achtergrond herkent. Tot slot worden ook moderne kwesties zoals orgaandonatie, de coronacrisis en transhumanisme, niet geschuwd.