Bekijk hier alle boeken van Robert

De boeken worden aangeboden en verkocht via bridgeman.nl.

De laatste Kathaar

Er zijn al talloze indrukwekkende boeken over de Katharen geschreven. Leerzame boeken over de kruistochten die tegen hen gevoerd werden. Prachtige romans over de verschrikkingen die deze mensen werden aangedaan. Over de brandstapels, de veldslagen en de wreedheid van de pauselijke inquisitie die tijdens de Katharenvervolging werd opgericht. Als er zoveel over geschreven is, wat maakt dit boek dan nog de moeite van het lezen waard?

Misschien dat dit boek niet alleen gericht is op de periode rond de ondergang van dit fascinerende volk. Maar juist gaat over de spirituele boodschap die zij voorleefden. Over hun priesters en priesteressen en de verbinding die zij hadden met hun belangrijkste profeten Jeshua en Maria Magdalena. Hoe dachten de Katharen? Hoe leefden zij? Hoe voelde hun spirituele beoefening? Waarom zijn zij de wegvoorbereiders voor ons in de tijd waarin wij leven?

Dit verhaal is geschreven in het Katharenland waar ik met veel plezier gewoond heb. Het is gebaseerd op vijf jaar onderzoek, zowel vanachter het bureau als in het veld. In Katharensteden en -dorpen, in kastelen diep in de Pyreneeën, in mysterieuze grotten en op talloze heilige plaatsen in dit gebied deed ik inspiratie en feiten op voor deze geschiedenis.

Lees verder >

TRAUMA, je bent gek als je het niet hebt

Een holistische visie en aanpak

Hij (Robert Bridgeman) specialiseerde zich in traumawerk, leidde honderden transformatiecoaches op en hielp duizenden mensen om door hun blokkades heen te breken.

Zij (Christine Pannebakker) geloofde dat ze geen trauma had omdat dat is voorbehouden aan de mensen die écht iets hebben meegemaakt. De mensen in oorlogsgebieden die ze bezocht, de slachtoffers van aardbevingen.

Tot hij tegen haar zei: ‘Je bent gek als je geen trauma hebt.’
Samen schreven ze dit boek.

Lees verder >

Video compilatie 2044

Het is een boeiende tijd waarin we met elkaar leven. En voor velen van ons geldt dat we onderzoek doen naar wat er zich afspeelt in de wereld. En we proberen al de verschillende verhalen aan elkaar te koppelen. 

Zeg jij maar waar de waarheid zit?

We zijn groeiende en elke ziel is heel, dat het goed komt dat is een feit. 

2044 Het geheim van de vijfde dimensie

Het jaar is 2044. De mensheid leeft in een matrix van onderdrukking die is ingezet in het jaar 2020. Onbewust van de krachten die de wereld in hun greep houden werkt Simon als hooggeplaatst ambtenaar binnen het ministerie van Waarheid in Den Haag.

Dan wordt hij ontvoerd door de verzetsbeweging en ontdekt de waarheid.

Wat voor krachten besturen achter de schermen de overheid?

Welke rol spelen buitenaardse beschavingen in de galactische oorlog waar de mens speelbal in is?

Start vandaag met lichter leven

Start vandaag met lichter leven van Robert Bruggeman is hét handboek voor iedereen die een weg zoekt in de wirwar van spirituele leraren, cursussen, websites, stromingen en tradities die allemaal de waarheid in pacht zeggen te hebben. Door zijn eigen zoektocht in kaart te brengen en met jou te delen, geeft Robert je een waardevolle leidraad, zodat je uit kunt vinden wat voor jou wel en niet werkt. Het gaat erom dichter bij je kern te komen. Dat je (nog) authentieker wordt. Dat je ontdekt wat de kracht van kwetsbaarheid is en dat je betekenis en wijsheid in je leven omarmt. Dit alles zorgt ervoor dat je op het pad komt van een werkelijk lichter leven.

De essentie van transformatief coachen

Dit boek is geschreven voor alle coaches (in opleiding), healers, psychologen en andere professionele behandelaars die de essentie van transformatief coachen willen doorgronden en hun cliënten de weg naar zelfrealisatie willen wijzen.

Transformatief coachen gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Deze vorm van coaching is de laatste jaren in Nederland aan het opkomen.

Stoppen met vlees

Een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

Verontrustende berichten over de productie en consumptie van vlees zijn aan de orde van de dag. En na het paardenvleesschandaal in 2013 en de 20.000 varkens die gruwelijk verbrandden in een megastal in Gelderland, zetten steeds meer Nederlanders hun vraagtekens bij het product vlees. Toch blijven we het massaal eten; waarom doen we dat? Dit boek gaat over de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Robert Bridgeman gaat in Stoppen met vlees op zoek naar het antwoord en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees.

Start vandaag met ademen

In Start vandaag met ademen geven Robert Bridgeman en Marleen van den Hout je alle tools in handen om met behulp van een hele nieuwe ademmethode je levenskwaliteit te optimaliseren. Ademhalingstechnieken zijn er in alle soorten en maten.

Ademspecialisten als Iceman Wim Hof, De Oekraïense wetenschapper Buyteko en sportcoach Koen de Jong hebben ieder hun eigen invalshoek. Maar wat als er een techniek zou bestaan die je onder al deze technieken kunt leggen om ze nog krachtiger te maken? Een laagdrempelige methode die je gezondheid, energie en uithoudingsvermogen helpt verhogen en daarbovenop helpt jezelf op diep niveau terug te vinden?

Start vandaag met mediteren (boek)

Start vandaag met mediteren is een uitnodiging van Robert Bridgeman om je leven per NU gelukkiger en gezonder te maken! Met dit boekje + cd leer je de basis van mindfulnessmeditatie, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het bijdraagt aan zelfvertrouwen, veerkracht en geluk.
Je leert met Start vandaag met mediteren over het effect van meditatie op je hersenen en krijgt inzicht in het geheim van de ademhaling. Met behulp van de cd wordt je door Robert Bridgeman begeleidt in je meditatieproces zodat je zeker weet dat je de techniek van mindfulnessmediatie en ademhaling op de juiste manier toepast.

Rust. Geheim recept voor levenskwaliteit

Het leven wordt steeds drukker. Steeds meer prikkels, informatie en zaken die je aandacht vragen. Smartphones, media, deadlines. Binnen een week ontvang je evenveel informatie als honderd jaar geleden in een heel leven. Dat die drukte ergens ten koste van gaat is wel duidelijk. Continu iets

aan je hoofd hebben is nadelig voor je levenskwaliteit. Om tot rust te komen ga je met vakantie, misschien wel naar een ver oord, maar is dat werkelijk nodig? Wat als je hier en nu rust kunt ervaren? Als je wel druk bent, maar je niet meer druk hoeft te maken? Je de werking van je hersenen en zenuwstelsel begrijpt en over de juiste technieken beschikt om meer rust te ervaren? En hoe zorgen ze binnen Google eigenlijk voor rust en ontspanning? Dit boek leert je rust te integreren in je leven om zodoende meer ontspannen, intenser en bewuster te leven.

Banner boeken