Projecten van de Bridgeman Foundation

Om zijn missie te ondersteunen richtte Robert in 2015 de ANBI-stichting Bridgeman Foundation op. Samen met het stichtingsbestuur en de projectleiders zet hij zich in voor een wereld in harmonie. Bridgeman Foundation is gebaseerd op het principe dat er op deze planeet genoeg is voor iedereen en streeft het einde van lijden en een wereld in harmonie na. Projecten van Bridgeman Foundation kenmerken zich door het creëren van bewustzijn en het delen van rijkdom.

Bridgeman Foundation zet zich in voor mensen, dieren, natuur en Moeder aarde in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting voert projecten uit die maatschappelijk bewustzijn creëren of vergroten en zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen, dieren, natuur en Moeder aarde.

Bridgeman Foundation werkt aan het opheffen van de Big 5 Global Challenges. Dit zijn stuk voor stuk bewust in standgehouden trillingsvelden die de collectieve trilling toename van de mensheid vertragen.

De Big 5 bestaat uit de volgende trillingsvelden:

  • Oorlogen en vluchtelingenproblematiek
  • Natuurbehoud
  • De bio-industrie (met 6.2 miljard geslachte dieren voor consumptie per jaar)
  • Onderdrukking van oorspronkelijke volkeren (als indianen en Tibetanen)
  • Kinderen & jongeren

Natuurlijk zijn er nog talloze grotere en kleinere lage- trillingsvelden te bedenken op Aarde. Bridgeman Foundation committeert zich aan deze vijf met concrete projecten.

Vluchtelingenproblematiek

Bridgeman Foundation werkt samen met Because we Carry, een NGO op Lesbos die de vluchtelingenkampen aldaar leefbaar probeert te houden voor gevluchte mensen. In 2019 haalde Bridgeman Foundation € 70.000,- op voor BWC en stuurde 29 mensen om ter plaatse te helpen. Robert en zijn vrouw Monique zijn beide ter plaatse geweest als vrijwilliger. Meer informatie over Because we Carry: www.becausewecarry.org

Bio-industrie & Natuurbehoud

Samen met een gepassioneerd team maakte Robert de zeven- delige internetdocumentaire Stoppen met vlees. In deze documentaire wordt aan de hand van interviews met wetenschappers, specialisten, mensen uit de veebranche en bekende Nederlanders in beeld gebracht hoe de situatie in Nederland is als het gaat om de gevolgen van vleesconsumptie op het eco- systeem, dierenwelzijn en menselijke gezondheid. 

Onderdrukking van oorspronkelijke volkeren

Samen met cameraman Lex Olthof reisde Robert in 2018 naar North Dakota V.S. om de grootste indianenopstand ooit te documenteren. Er werd een pijpleiding gelegd door heilig land en na 500 jaar onderdrukking was het voor de 600 stammen in Amerika genoeg. Er verzamelden zich 12.000 mensen op de prairie bij Bismarck in een reusachtig tentenkamp. Robert en Lex maakten de internetdocumentaire More than a pipeline over deze gebeurtenis. Meer informatie: www.morethanapipeline.com

Kinderen & Jongeren

Speciaal voor jonge lichtwerkers ontwikkelde Robert, Monique, Stichting Bisonte, Margreet Verrij en Bibian van Drie het jongerenprogramma Inside Out. Jongeren van 16 t/m 24 jaar werken online en offline aan zichzelf, gebruik makend van technieken en methoden uit de Bridgeman Methode. Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief. Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één krijgt last van faalangst, trekt zich terug, kan zich niet concentreren of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren, heeft last van dwangmatig gedrag, wordt verdrietig of krijgt depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben deze jongeren zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle lichamelijke, emotionele en psychische gevolgen van dien. Het wordt dus hoog tijd dat ze leren leven in plaats van overleven. En het gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Het INSIDE OUT Jongerenprogramma geeft jongeren deze kans! 

Wil je vriend worden van Bridgeman Foundation met een regelmatige donatie? Wil je een eenmalige donatie doen? Of wil je meer informatie. Kijk op: https://bridgeman.nl/bridgeman-foundation