Krachten achter het Romeinse Rijk

In deze mini-documentaire neemt Robert Bridgeman je mee van het Romeinse Rijk, via de Katholieke kerk naar de oorlogen van nu zodat je een dieper inzicht krijgt in de kracht die achter de schermen het lijden van de mensheid in stand probeert te houden voor zijn eigen bestaansrecht. De belangrijkste taak voor deze kracht is het onderdrukken van de oorspronkelijke boodschap van liefde en vrede die door Jeshua gebracht werd rond het jaar 0. Als alle mensen deze boodschap zouden leren kennen, en daardoor de werkelijkheid zouden doorzien, dan zou de Nieuwe Aarde al een feit zijn. Deze online minidocu is gemaakt om je te inspireren.

Het dorp Montaillou

Montaillou, het laatste Katharendorp dat rond 1300 een grote razzia door de inquisitie meemaakte. Een deel van het verhaal uit De laatste Kathaar speelt zich hier af. De hoofdpersonen van het boek hebben allemaal direct, of indirect een lijntje naar het dorp. Robert bezocht Montaillou meerdere malen voor het onderzoek voor De laatste Kathaar.

De ondergang van de Montségur

In het jaar 1244 werd het laatste kasteel van de Katharen in Zuid-Frankrijk vernietigd door het Franse inquisitie leger. 150 soldaten wisten tien maanden een leger van 10.000 Fransen af te houden, tot ze zich over moesten geven. Met de brandstapel als gevolg.

Opzoek naar de laatste Kathaar

San Mateo is een klein Spaans plaatsje niet zo ver van de Middelandse Zee. Waar zich een bijzonder tafereel heeft afgespeeld. Robert onderzoekt voor zijn boek wat zich hier heeft afgespeeld.

De openbaring van Johannes

Iedereen heeft wel eens gehoord van dit Bijbelboek. De Apocalyps, het einde der tijden wordt er in beschreven. Openbaringen was het belangrijkste evangelie voor de Katharen. Waarom was dat zo? En wat heeft Openbaringen met de tijd waarin we nu leven te maken? Robert neemt je in deze video mee.

De inwijdingsgrotten van Ussat

Een bezoek aan de inwijdingsgrotten van de Katharen.