De Moderne Mysticus

De mensheid en planeet aarde bevinden zich in een belangrijk transitiemoment. Voor het eerst sinds zo’n 6.000 jaar vindt er een ingrijpende verandering plaats in het collectief menselijk bewustzijn. De afgelopen millennia was dat bewustzijn gestoeld op angst, hiërarchie, afgescheidenheid, macht en hebberigheid. Sinds het overgangsjaar 2012 is er een nieuw bewustzijn op handen. Een bewustzijn van liefde, wijsheid, verbinding en compassie.

Vanuit het oude angstbewustzijn heeft de mensheid de planeet en zichzelf naar de rand van de afgrond gebracht. Ondanks technische en wetenschappelijke revoluties is er ongekend veel lijden op de planeet.

Miljoenen mensen leven in slavernij; kinder- en mensenhandel vieren hoogtij; het ecosysteem staat onder druk, dieren sterven uit en oerbossen verdwijnen. Het is tijd dat de mensheid massaal ontwaakt in het nieuwe harts-bewustzijn dat ook wel het Christusbewustzijn, of de 5e dimensie genoemd wordt. We staan als mensheid op een splitsing in de weg en mogen kiezen tussen duister en licht, tussen nemen en geven, tussen angst en liefde, van Homo Economicus naar Homo Universalis.

De inzet is het voortbestaan van mens, natuur en Aarde en de TERRA NOVA, de Nieuwe Aarde. Een wereld en mensheid in harmonie.

Lezing robert bridgeman

Biografie Robert

Robert Bridgeman is auteur, Transformatiecoach, Columnist, Coachopleider en Co-founder van de Bridgeman Academy.

Hij onderzoekt sinds 2008 traditionele mystieke stromingen. Niet alleen vanuit boeken en kennis, maar ook door zich in de tradities en methoden onder te dompelen. Robert leefde twee jaar in Azië, waar hij zich verdiepte in de vele takken van het Boeddhisme. 

Hij mediteerde bij meditatie meesters in kloosters en centra in India, Vietnam, Nepal en Thailand. En leerde bij indianenvolkeren uit Noord-Amerika. Dertien jaar was hij in de leer bij verschillende sjamanen, mediums en healers. Anderhalf jaar studeerde hij bij een energiegenezer in Thailand en 13 jaar bij diverse leraren zoals zijn Kabbalah leraar Koos Ris, zijn Boeddhistisch meditatieleraar Dingeman Boot en bij de Engelse Transformatie leraar Altazar Rossiter. Hij specialiseerde zich bovendien in EFT, regressie en reïncarnatie therapie, trance, ademtechnieken, meditatie en talloze andere moderne transformatiemethoden. Daarnaast verdiepte hij zich in de Advaita Vedanta (non-dualisme), sjamanisme, Tibetaans Boeddhisme, de Gnosis en talloze andere stromingen. 

Robert combineert deze duizenden jaren oude tradities met moderne wetenschap en directe informatie uit de Bron. Altijd met beide benen op de grond. 

Hij studeerde een jaar in San Francisco bij een joint venture van Google en Stanford University waar hij de meest moderne hersenwetenschap onderzocht en volgde colleges bij diverse bekende wetenschappers. Ook verdiepte hij zich in kwantumfysica. 

Na een jaar bij Iceman Wim Hof in de leer geweest te zijn, stond hij met de Iceman op de Kilimanjaro in Tanzania, gekleed in slechts een korte broek bij -20 graden Celsius. Robert is regressie- en reïncarnatietherapeut en energiegenezer. Inmiddels leidde Robert 400 Transformatie Coaches op in zijn Bridgeman Methode vanuit de Bridgeman Academy. Ook zijn via deze onderneming meer dan 150 meditatietrainers opgeleid. 

Robert heeft vele transformatieretraites gegeven vanuit het transformatiecentrum TERRA NOVA CENTER aan de voet van de (Zuid-) Franse Pyreneeën, midden in het mystieke Katharenland. Daar woonde hij 5 jaar met zijn vrouw Monique, zijn drie zoons Ché Zen, Luca en Rafa en het team. Hij is dol op hiken in de bergen, kruipen in de grotten, schrijven, zijn gezin, hun hond Nova, buiten leven, yoga, mediteren, documentaires maken, contact met buitenaardse beschavingen, compleet denken, het onderzoeken van de geschiedenis van de mensheid, innerlijke alchemie, de shift naar de 5e dimensie, ceremonies, reizen, vogels kijken, sport, zelfverdediging, fysieke uitdagingen en boogschieten. 

Vanuit Robert’s stichting Bridgeman Foundation worden hands on projecten georganiseerd die bijdragen aan een wereld in harmonie. Robert is een multi- TEDX spreker en sprak en trainde wereldwijd bij organisaties als Google, KLM, SAP, PepsiCo, RTL, NOS, ING Bank, Rabobank en Engie. Hij publiceerde zes non-fictie boeken over spirituele ontwikkeling en een eerste roman 2044: Het mysterie van de vijfde dimensie. Ook maakte hij drie internet documentaires die zijn missie ondersteunen. 

Een persoonlijke note van Robert

Ik hoop dat je bovenstaande niet ziet als borstklopperij. Ik probeer me open en kwetsbaar op te stellen. Zie het maar als mijn coming out… Feedback en suggesties zijn bijzonder welkom.

Ik deel het zodat ik er vanuit bescheidenheid helemaal in kan staan. Dit is het pad dat ik de afgelopen 12 jaar mocht lopen. Mijn streven is een bijdragen aan een wereld in harmonie. Een mensheid zonder lijden en vrede op aarde voor alle wezens.

TEDX Succes is 99% falen

Robert's zachte krachten

Robert haalt zijn krachten rechtstreeks uit de Bron. Hij deed zijn kennis en ervaring op bij spirituele meesters en moderne wetenschappers in het land van herkomst. Ook staat hij in directe verbinding met de Universele Bron. Enthousiast en diepgaand. Robert presenteert zijn bevindingen en de toepassingen in het dagelijks werk en leven met passie en wijsheid. Combineert traditie en wetenschap. Robert combineert duizenden jaren oude wijsheden met moderne wetenschappelijke feiten. Duidelijk en behapbaar. Hij brengt complexe spirituele en wetenschappelijke concepten in Jip- en Janneke-taal en doorspekt zijn lezingen met oefeningen en directe ervaringen waardoor de inhoud zowel mentaal als op diepere lagen begrepen wordt. Luchtig en met humor. Spiritualisering hoeft niet zwaar en moeilijk te zijn. Robert brengt zijn lezingen met humor, dynamiek en met beide benen op de grond

Er is geen zelf. Identiteit is een illusie.

Robert bridgeman lezingen

Nieuw collectief menselijk bewustzijn

Om het nieuwe collectief menselijk bewustzijn van de Homo Universalis handen en voeten te geven biedt Robert een aantal lezingen aan. Als de oceaan ontwaakt, worden de golven van binnenuit wakker. Als het collectief menselijk bewustzijn ontwaakt, worden individuen van binnenuit wakker.

De daardoor toenemende spiritualisering van de maatschappij is één van de grote trends van dit moment. Dit vertaalt zich in het dagelijks leven van veel mensen door meditatie, yoga en persoonlijke ontwikkeling en heeft directe gevolgen voor de organisaties waar mensen werken.

Hoe kan uw organisatie inspelen op het nieuwe bewustzijn? Wat kunnen we daarbij leren vanuit het verleden en hoe vertaalt zich dat naar de toekomst? Robert ontwikkelde een aantal lezingen die bijdragen aan een beter begrip van de huidige ontwikkelingen en de tools en inzichten geven om in te spelen op deze mondiale beweging.

  • Fork in the Road, over de keuze tussen licht en duister die elke moderne organisatie te maken heeft
  • Self Realization in business, hoe verbinding met het diepste zelf tot de meest optimale jij kan leiden
  • Human by Design, hoe de mens niet uit evolutie ontstond, maar gecreëerd werd en wat dat betekent voor de moderne wereld
  • The wise Leader, hoe leiderschap vanuit verbinding, wijsheid en compassie organisaties in een kwantumsprong brengt
  • The Age of Wisdom, reaching the Terra Nova, De nieuwe Aarde is er eigenlijk al. Hoe verbind je je organisatie en jezelf ermee

Aanvraagformulier om Robert te boeken als spreker

Boekingen lopen via Speakers for Good